Burgertest 010: op bezoek bij OPA

Burgertest 010: op bezoek bij OPA


Een paar dagen geleden werd ik via een blog gewezen op een uitkomst van de Gouden Burger Spatel die door Bogue uitgereikt wordt. Daar er verder nog geen officiële uitslag te vinden is werd ik wel naar cafe OPA geleid op de Witte de Withstraat. Dit zou de nieuwe winnaar moeten zijn. Reden genoeg om – of het waar is of niet – de zinnen te zetten op hun burger!

OPA verwelkomt op een fijne open manier. Een mooie tent met ongedwongen uitstraling. Met een broodje vooraf en een Brand Zwaar Blond on the side ben ik in afwachting van de burger. Wanneer deze verschijnt, valt de presentatie op. Een houten kistje met hierin de burger, een bakje huisgemaakte friet en 2 sausjes in potjes maakt het een mooi productje.

Na de eerste paar happen valt me op dat het bedje van groentes waarop het vlees ligt overmatig koud aanwezig is. De basis van sla, tomaat, komkommer en zoete uitjes zorgt voor een verhouding waarbij de nadruk voor mij meer ligt op deze ingrediënten. Ik heb me laten vertellen dat andere mensen vooral de zoetheid in combinatie met het zoute de grootste verrassing vinden, maar doorgaans nooit praten over een koude burger. Die verrassing proef ik ook zeker, echter de verhouding van warm-koud valt op 1 of andere manier niet lekker. Vooral naar het einde van het gerecht komt dit duidelijk naar voren.

Hierdoor sluit ik af met een gevoel waarbij de ‘satisfaction’ niet erg hoog is. De friet is heerlijk in combinatie met de sausjes, en de gedurfdheid op smaak spreekt zeker voor de burger, maar uiteindelijk valt de burger mij tegen. Daarbij moet ik wel zeggen dat mijn partner in crime tegenover mij meer te spreken is over deze rakker. Kwalitatief goede burger, maar subjectief voor mij niet voor herhaling vatbaar.

Cijfer: 5,5