Burgertest 010: Op bezoek bij Nul10

Burgertest 010: Op bezoek bij Nul10


We zijn terechtgekomen in het scheepvaartkwartier en op bezoek bij Nul10. Het bord buiten verwelkomt ons al met een gewaagde propositie “best burger in town”. Die uitdaging gaan we graag aan.

Eenmaal binnen worden we spontaan verwelkomd door een nietsvermoedend personeel, het is erg stil maar desondanks sfeervol. Een pluspunt hierbij is dat ons een keuze van speciaalbier wordt aangeboden waar we dan ook maar op ingaan met een Leffe.

Met trots bestellen wij ‘de burger’. Wat de keus uiteindelijk meer karakter moet geven is de keuze uit goudse kaas, mozzarella of gorgonzola. Wij gaan voor de goudse kaas, daar we ons nietecht kunnen voorstellen dat mozzarella of gorgonzola een betere keuze is. Wanneer deze op tafel verschijnt oogt het als een robuust beestje wat met enig beleid naar binnen geleid dient te worden. Geserveerd op een italiaanse bol met een bodem van garnering met komkommer, tomaat en rode ui, bevliegt ons al snel het vermoeden dat dit een straight-up robuuste burger is.

Nul10 2

Wat op het eerste aanzicht lijkt op een onhandig behandelbare hoge burger, waar we tevens ook niet het juiste bestek voor geserveerd krijgen, blijkt het dat met de hand de beste optie is om de burger te eten. Hetgeen een uitdaging kan vormen voor sommigen. De smaak is goed. De bereidingswijze van het vlees is uitgesproken en is hetgeen wat de burger onderscheidt van zijn concurrenten. Uitjes zijn meegebakken in het vlees met kruiden, en er zit geen verdere significante topping op qua saus, zoals dit vaak wel het geval is.

Een no-nonsens burger die erg ‘Rotterdams’ smaakt. Geen poespas, gewoonweg duidelijke ingrediënten die op de propere manier verwerkt zijn tot zijn bestaan. Er is niks te ontdekken maar het siert de burger. De patat die erbijkomt sluit er op dezelfde manier bij aan. Goeie combi. Over de salade on-the-side zijn we minder te spreken. Het is ‘gewoon sla’ met een standaard dressing. We eten hem wel op maar… Ja.

Al met al verdient deze burgerversie zeker een goed plekje op de rotterdamse lijst, en we dopen hem dan wel de ‘best burger’ van het scheepvaartkwartier.

Cijfer: 7,7

En een Vedett om het af te ronden.

 

+ There are no comments

Add yours