Burgertest 010: op bezoek bij Burgertrut

Burgertest 010: op bezoek bij Burgertrut


Na de verhuizing naar een nieuwe locatie op steenworpafstand van de nieuwe Markthal, was het hoog tijd om een bezoek te brengen aan Burgertrut. Ik was hier al eerder geweest en heb daar toen een prima burger gegeten, maar sindsdien is de kaart voorzien van een totaal nieuw scala aan burgerspecialiteiten. Eigenlijk zonder teveel verwachting lopen we naar binnen in de oude fitnessruimte die omgetoverd is tot eetlocatie.

Er hangt een nonchalante sfeer en we worden al snel aangesproken door een vriendelijke engelstalige serveerster die ons wijst naar de mogelijke zitplaatsen. We nemen plaats aan een picknicktafel en bekijken de kaart. Hierop een aantal burgermogelijkheden, waaronder een goed vertegenwoordigde hoeveelheid vegetarisch aanbod. Toch ben ik toe aan een BEEFburger dus de burger ‘O Love’ springt er voor mij uit. Wanneer ik deze heb besteld zie ik op de muur nog een paar ‘specials’ staan en ook die hebben aantrekkingskracht. Ik bestel er een Fritz-Kola bij, en dat hint naar het feit dat Burgertrut in bepaalde opzichten net even anders wil zijn, out of the ordinary.

Dit zal ook blijken uit de burger wanneer deze voorgeschoteld wordt. De frietjes zijn huiselijk bereid, en smaken heerlijk met de verrassende citrusgetinte-olijfmayonaise die erbij komt. En dan de eerste hap van de burger: een smaakexplosie van de heerlijke krokante kaas die aan het broodje meegebakken is, tezamen met alle gangbare groenten maar dan ook bijv. voorzien van paprika. Ik moet zeggen dat er vanaf dit punt weinig gepraat werd en veel gegeten ;-).

Na een rush die compleet gemaakt is met kreten als “damn” en “omnomnom” komt onze blik tot stilstand bij een leeg bord. Alsof je een achtbaanritje hebt gemaakt op de smaaktour van 2014 wil je eigenlijk nog een keer. Maar het is goed zo. De burger voedt meer dan genoeg en je hebt er ook nog eens een prettige herinnering aan. Zeker de moeite waard om te gaan proberen!

Eindcijfer: 8